Tuesday, 26 November 2013

Promotions Mineral Coffee




SPECIAL for COFFEE LOVER


Promosi hujung bulan!

hanya bulan NOVEMBER

BELI 3 kotak MINERAL COFFEE
FREE satu mug comel!

Stok Very Limited!!..







  • Coffee lover
  • migrain
  • gastrik
  • nak slim
  • darah tinggi
  • kencing manis
  • sakit lutut
  • sembelit
  • resdung
  • allergy
  • stress
  • cepat letih dan mengantuk
  • many more





GET IT NOW!
Contact me for orders
marlindaramlee ~mar~
0176568680


Sunday, 24 November 2013

Mineral coffee

Now Mineral coffee hangat diperkatakan. Mineral coffee yang banyak khasiatnya if nak di compare kan dengan nescafe. Mineral coffee adalah satu-satunya coffee yang bersifat antioksida. Actually mar bukanlah  seorang 'coffee lover', dari kecil sampai sekarang mar memang tak minum any coffee. Nescafe memang jauh sekali.sebab kafein yang terlalu tinggi yang boleh menyebabkan migrain dan gastrik. Tapi dengan terciptanya mineral coffee ni, semuanya berubah. mar yang tak minum coffee ni, terus jadi suka and jadi coffee addicted.

Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.


Mineral Coffee ialah kopi pertama didunia di antara kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga. 


Fenomena menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.

salt?..garam kan masin, boleh ke masukkan dalam mineral coffee

Garam yang dicampur bersama mineral coffee adalah garam buluh bukannya garam biasa.


Mineral Coffee dan Garam Buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.

Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.

Tahukah kita?

Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah dan murah untuk dihasilkan.

Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyak penyakit berbahaya untuk jangka masa panjang seperti darah tinggi, strok dan banyak lagi.


KEBAIKAN Mineral coffee

  • Aroma kopi yang wangi daripada bijian kopi Robusta
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan
  • Meggalakan penyerapan kalsium & penggunaannya
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan

Siapakah yang BOLEH minum Mineral coffee?

  • Coffee LOVER
  • Coffee addicted
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit kencing manis
  • Resdung
  • Allergy
  • Migrain
  • Gastrik
  • Mudah letih dan mengantuk
  • ibu mengandung
  • orang yang nak slim
  • sembelit

Mineral Coffee tiada bahan pengawet, tiada gula dan tiada kolestrol


for more details, do contact me
  
Mar
0176568580


Tuesday, 5 November 2013

KAYA atau roti kaya

Menjadi KAYA itu IMPIAN semua orang. Kalau ada yang kata TIDAK, mar berani cakap dia tipu!. Cuma bezanya adalah sama ada dia mampu untuk menjadi kaya atau tidak. 
Dunia kita disuntik dengan   tanggapan Kaya itu jahat dan sesuatu yang sangat NEGATIF. Kenapa? kerana kita beranggapan kononya kaya ini lupa diri, terlalu keduniaan ataupun lupa akhirat dan sombong. Walhal dengan kekayaan kita boleh membantu orang yang susah sekaligus memberi banyak manfaat kepada ummah.
Tahukah kita, 10 orang pertama yang masuk islam ketika zaman Rasulullah adalah para sahabat yang KAYA RAYA. Antara yang terkenal seperti Umar al-khatab, Abu Bakar As-siddiq, Abdul Rahman bin Rauf, Usman bin Affan, Talha bin Ubaidullah, Saat bin Abu Waqqas, isteri Rasulullah sendiri Saidatina Khadijah dan ramai lagi.
Pada fikiran mar, dunia akan memandang pengaruh, pangkat, keturunan dan harta sebagai sesuatu kebesaran melebihi segalanya. Selepas para sahabat islam, mereka semua memanfaatkan segala apa yang mereka miliki bagi menyebar, memperkembangkan dan memperkuatkan islam.
Tidak salah untuk kita berkeinginan menjadi kaya dan menjadi suatu yang sangat benar dan baik jika kekayaan itu menjadi alat untuk kita menuju ke jannah. Dunia kan hanya satu perjalanan yang panjang, kita mencari seberapa banyak bekalan sebelum kita meninggal kelak.
Betapa luhurnya hati para sahabat dan isteri rasulullah yang kepergian mereka hanya ditinggalkan dunia dengan menjadi orang miskin yang tidak punya apa-apa kecuali Amal Jariah.


Pendapat mar, tidak salah untuk menjadi kaya, asalkan kita tahu menjadi seorang yang kaya mengikut syariat dalam islam. Kaya bukan bererti kita sombong dan bongkak, tetapi kaya akan buat kan kita akan rajin berusaha, tidak mengharapkan orang lain dan meminta-minta. Bila kita kaya, kita dapat banyak lebih membantu. Kita lebih banyak memberi daripada menerima.
Dalam islam juga kita harus menjadi kaya.
Contoh pada zaman nabi dulu, isteri Rasulullah Saidatina Khadijah seorang hartawan, usahawan yang berjaya, dermawan, dan jelitawan. Dan beliau juga menjadi kaya sebab beliau suka berniaga. Rezeki berniaga 9/10 datang nya daripada perniagaan. ;)


Love,
Mar

i'm back

Assalamualaikum

Hai semua , i'm back!
Setelah lama tak berblog. dah lama bersawang..hehe
byk kesilapan teknikal and berapa bulan tak ada laptop.
Maaf kan diri ku ini..
Sempena dengan tahun baru Maal Hijrah ni, kita buka buku baru dan tutup buku lama. InsyaAllah tahun baru nanti lebih bawa kepada kebaikan dan kejayaan. :)




Love,
Mar

Monday, 15 April 2013

BEAUTIFUL CIRCLES in London & Paris

 
Another awesome video clip at London & Paris....
 
 
 
yessssssssssss......
 
 
 
our group....Naakamaruddin's leaders.....
 
 
Beautiful Circles
 
 
 
 
 
Beautiful Circles
 
 
 
Enjoy the video!!.....;))
 
 
 
 
Loves,
 
Mar
0176568580


GLAM at London & Paris

 
GLAMpreneurs in London
 
 
Enjoy the video!!......
 
 
 
 
 
 
 
Harlem shake in London & Paris
 
 
 
 
We had so much fun at London & Paris...
 
Joy, laughter n lot of LOVES....
 
 
See u at Shanghai.......;)) ;))
 
 
 
 
Love,
Mar
 
 
 
 
 

Tuesday, 26 March 2013

Royal Albert Hall, Hyde Park, Oxford Street

Day 2
 

Second day in London City..
After merehatkan diri at Hotel Holiday Inn, so badan pun dah rasa fresh untuk aktiviti on that day...
even ade jetleg, tak biasa dengan masa di London, tapi tak ape...sebab day 2 masa untuk shopping!!..segala lenguh2 badan n kaki semuanya hilang...lontaran yang pertama nak bermulaa...yeayy!!...Before pergi shopping at Oxford Street, kami buat sight seeing dulu at London City...tapi dalam hati masa tu rasa nak cepat2 pergi tempat shopping...tourist guide memang dah biasa and lali dgn Haio group, mesti more to shopping!...pengsann if tengokk we all shopping...hehe..;)



Masa ni cuaca sangatt sejukk..dalam -2degrees plus dgn angin pagi...Ya Allah, sejukknya ya amatt..nasib baik pakai Premium Beautiful corset...so sejuk boleh dikurangkan pada bahagian tengah badan..kaki and tangan dah sejuk beku..hehe










Muka2 tak sabar nak pergi melontar (shopping), our beloved mentor CDM selebriti hanishaizi..founder GLAM..


1st activity, bermula jam 9 pagi, kami dah siap berkumpul n bersedia dlm bus..
tempat yang pertama, kami nak pergi

Royal Albert hall...

ingat tak, tempat Dato' Siti Nurhaliza buat Concert  dulu..


Weeeeee...inspired Tokti..;))


Its me..marlindaramlee..;)


 




Dari mata sendiri, actually Royal Albert Hall ni sangat besar..bangunan yang unik dan usia nya pun dah berpuluh-puluh tahun..sangat-sangat cantik..
Tak boleh masuk dalam, maybe sebab tak ada event..if kat luar pun dah cantik, apatah lagi bila masuk dalam...confirm cantik dengan keunikan tersendiri...;)








 




Group photo...semua nak melompat..terasaa betul2 muda bila pergi trip ramai2 macam ni..hihi
 
 
 
 
 
 
Model-model Premium Beautiful..
Young, rich and famous....;))



official photographer..our hubbies..
 
 



My beautiful mentor and true friend..Naakamaruddin
Pic ni mar suka sangat..sebab angle die cantik..edit sikit, sebab ade org kat tepi tu..huhu









lovely couples..dengan husband masing2..
kasihan cik juju n jie, jealous tengok kami berpeluk dengan husband..hehe..
next trip, bawak pasangan ye...:))


lovely couple forever..
time ni lahh nak overrr manja kan..hehe..;)

Bila dapat pergi trip honeymoon with hubby ni, actually dapat mengeratkan lagi ikatan suami isteri..sebab apa mar cakap macam tu, time ni lah kita hanya spend time berdua shj dengan husband..bila kita dah ada anak, kita banyak focus dekat anak..kadang2 nak manja lebih2 dengan husband pun tak sempat...dalam islam pun ada cakap, sesekali kita kena keluar berdua bercuti without kids..masa tu lah teringat balik masa time kita bercintaa dulu...so sweet!!..;)


On the way nak ke Oxford street, kami singgah sekejap di Hyde Park..
Tourist guide hanya bagi masa lebih kurang 15minit sahaja untuk kami bergambar ataupun jalan2 sekitar park itu..


Turun sahaja bus, mar tertarik dengan rumah depan park ni, bila tgk macam rumah cerita Stuart little..sempat lagi nak bergambar tu..hehe



fresh air..








happy!!









 

Macam-macam aksi gaya at London..semuanya happy faces..

Park kat London ni, Nampak betul2 bersih..tak Nampak pun sampah berselerak atau pun jatuh kat Tanah..memang bersih sangat..cuaca pula time ni sejukk ya amattt...dengan anginn kuat..menggigil2..tak sure berapa degrees time ni, rasa nya jatuh lagi maybe -4degrees..nasib baik kat dalam park tu, ada stall kecik yang jual snacks seperti sausage, cake, chips, hot chocolate, coffee dan lain2...ape lagi, hot chocolate la yang berkenan di hati..sebab nak panas kan badan..;)







khusyuk dengan hot chocolate masing-masing...;)


Yesss..masa yang ditunggu2 dah tiba..
Next, shopping time at
Oxford street...

Sampai sahaja, terus serbu shops yang ada di sepanjang oxford street..tapi mar rasa ada yang tak pergi...sebab jauh nak berjalan n kekangan dengan masa..tourist guide hanya bagi lebih kurang 6jam sahaja untuk kami bershopping sakan!!..haha
seriously memang murah-murah kakak!...hehe
semuanya branded items..tapi dapat jauh lagi murah from Malaysia..
masa part shopping ni, memang tak sempat nak bergambar sangat...almaklumlah, memang tak sempat plus tangan pun tak cukup..siap pinjam tangan hubby, mintak tolong bawak barang...
sampai senget-senget lah bahu kami...hehe..;)



permulaan shopping..satu beg plastic je dulu..haha







Selfridge, Oxford street






Kami lunch at Al-Balad, Lebanese Cuisine
Seriously foods kat sini memang sedappp sangattt...siap dapat free satu Kunafa..
 bila kami total and convert duit Malaysia, lebih kurang rm 600 untuk 8 orang makan...
tapi puasss hati...;))



bestttt Kunafa...
terliurrr bila tengokkk pic ni ...(credit picture to Aeinlatifi)

Bila malam, kami ada Makan malam bersama Haio di Central Park Hotel, London
tapi pic masa dinner malam tu satu pon tak ada..akibat kelaparan melampau n dah kepenatan, so photographer pun dah tak larat nak ambil gambar..hehe



Last pit stop for Day 2,
at Hard Rock Café, London
Time ni pun dah agak lewatt, tapi gagahkan juga nak pergi sini memandangkan hari2 yang berikutnya akan lebih pack and takut tak sempatt nak grab souvenirs kat sini...senang naik cab sendiri shj..dalam 10minit from hotel dah sampai...





Hasil tangkapan terakhir untuk Day 2...hehe..;)



Tak sampai sejam pun mar kat Hard Rock ni..pilih2 mana yang berkenan, then terus grab n bayar..
Balik hotel terus rehat2 kan diri..charge energy balik untuk esoknya sambung shopping lontaran ke2 at Bicester Village....yeayyyy!!..

End for day 2...
stay tune for the next entry....;))



~mar~





 
 
 
 
 
 
 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...