Friday, 19 June 2015

Keberkesanan Bio Velocity Sleep Mate

Bio Velocity Sleep Mate




Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka tidur.Tidur dan regat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita.Ia amat penting untuk kesihatan fizikal sdan mental.

APAKAH TIDUR YANG BERKUALITI ?

Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka tidur masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar dalam keadaan segar sepanjang masa selepas bangun dari tidur.



Permodenan masa kini telah membawa kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak.Gaya hidup yang penuh tekanan,penggunaan elektronik yang meluas,pencemaran alam sekitar dan makanan yang tidak seimbang serta toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekunsi elektromagnetik atau medan tenaga.Kesannya badan akan menerima penyakit seprti stoke,darah tinggi,sakit jantung ,kencing manis dan sebagainya.


Kini adanya Bio velocity Sleep Mate menolong membetulkan frekunsi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat.Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga kita boleh menyihatkan tubuh badan.

TESTIMONI BIO VELOCITY SLEEP MATE




Rentetan kisah Sarjan Tarmizi yang lumpuh dari pinggang ke bawah.
Kali ini dia hadirkan diri ke Hari Velocity yang diadakan di KL untuk berkongsi kisah beliau selepas menggunakan BVSM ini.




Seorang kanak-kanak yang mengidapi penyakit saraf otot sejak lahir.

Keistimewan Bio Velocity Sleep Mate

1.Mengalakan fungsi jantung
2.Menggalakkan tidur yang sihat
3.Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf automatik
4.Mengimbangkan dan mengharmonikan fungsi fizikal
5.Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
6.Bersemangat dan bertenaga
7.Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan.
8.Menstabilkan emosi,mengurangkan tekanan dan desakan.
9.Meningkatkan tahap medan tenaga.
10.Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun.
11.Menggalakan peredaran darah.
12.Mengaktifkan fungsi-fungsi sel.
13.Meningkatkan metabolisme.

Manfaat  Bio Velocity Sleep Mate

Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan sakit belakang, melegakan kebas 

           Sebarang pertanyaan boleh hubungi Mar 017-6568580





Friday, 12 June 2015

PROMOTION - HAPPY HOUR !!!


HAPPY HOUR DAY


Assalamualaikum...pertama kali mar nak ucapkan terima kasih kepada semua kawan2 sanak saudara kedua ibubapa dan mertua mar yang memberi ucapan dan mendoakan mar sempena ulang tahun kelahiran mar semalam..Alhamdulillah

Jadi hari ni mar nak bagi sabun Marine Essence harga special gila punya.




Testimoni








Banyak sangat kebaikan dan testimoni sabun Marine Essence bar ni.
Harga asal Rm 120.00
TAPI hari ini,
mar bagi best price Rm 90.00 sahaja.
 so you all save Rm30 inggit tau. Tapi 5 orang yang terawal ok..so cepat2 call or whatsapp mar ye.. harga hot barang pon meletoppp kebabommm punya!



    Marlinda Ramlee ( Mar) 
0176568680





-




Monday, 8 June 2015

BIO SELEZA FEMININE PAD


BIO SELEZA FEMININE PAD



Assalamualaikum...hari ni mar ingin memperkenalkan satu produk terbaru yang baru dikeluarkan oleh company iaitu BIO SELEZA FEMININE PAD....Ternyata ramai wanita di Malaysia patut menukar tuala wanita yang sedia ada kepada pad bio seleza nii..

KENAPA????



Tahukah anda tuala wanita ini diperbuat daripada pulpa kayu paper lama,kotak dan tisu yang telah dilenturkan dengan bahan kimia.Kegunaan tuala wanita ini dalam jangka panjang akan terjadinya pelbagai penyakit seperti kegatalan di vagina.keputihan yang melampau,sukar hamil,haid tidak stabil.Sekiranya tidak dicegah lebih awal bole menyebabkan kanser ovari,fibroid dan sebagainya .





Jadi??Janganlah kite membahayakan diri kite dan apa yang penting adalah lebih baik kite mencegah dari merawat..

Kenapa Wajib mengunakan Bio Selaza????

Bio Saleza Faminim Pad mengandungi hasil Ion Negatif dan Ion Perak iaitu teknologi Bio Velocity ,Sinar Infra Merah (FIR)

Bio Velocity adalah tenaga semulajadi yang terdapat terus dari matahari.Aliran tenaga ini menyemibangkan medan elektromagnet seluh badan manusia.

Sinar Infrared Jauh FIR meningkatkan Metabolisma dan melancarkan perjalanan saluran darah.

Bio Saleza mengandungi Nano Perak untuk membunuh Bakteria

Ion Negatif bertindak untuk menghapuskan bau serta memperbaiki kesimbangan badan serta berfungsi membunuh kuman.





Mempunyai daya penyerapan yang tinggi bagi mengelakan kebocoran dan memberi keselesaan kepada pengguna.



Lapisan berkualiti tinggi dan yang Penting Tidak menggunakan bahan recycle dan bahan kimia yang Berbahaya!!!


Dan paling hebat Bio seleza ini ialah mempunyai proses pengudaraan yang baik bagi kulit yang sensitif yang boleh mengakibat jangkitan bakteria.


Perbezaan Bio Seleza dan tuala wanita biasa



Ramai yang tidak ambil tahu termasuk lah mar sendiri tentang penjagaan aset penting siap wanita diluar sana.Mar sendiri tidak pernah ambil tahu bahan yang digunakan sebelum ni boleh memudaratkan kesihatan diri sendiri.

MILIKI SET BIO SELEZA YANG PERTAMA ANDA





1. Bio Seleza Mixedset

    (2 pack x 30 pads) Pantyliner
    (2 pack x10 pads) Daysafe
    (1 pack x 8 pads) Nightsafe
    (1 pack x 8 pads) Nightsafe Extra Long

Harga Bio seleza Mixedset

RM 142.00

------------------------------------------------------


2. Bio Seleza Nightsafe

  (6 pack x 8 pads) Pantiliner

Harga Bio Seleza Nightsafe

RM 139.00

----------------------------------------------

3. Bio Seleza Daysafe

   (6 pack x 10 pads) 

Harga Bio Seleza  Daysafe

RM 139.00

-------------------------------------------------

4. Bio Seleza Pantyliner

  (6 pack x 30 pads)

Harga Bio Seleza Pantyliner

RM 150.00


Hubungi Mar

+ 6 017 6568580
    












Tuesday, 26 November 2013

Promotions Mineral Coffee




SPECIAL for COFFEE LOVER


Promosi hujung bulan!

hanya bulan NOVEMBER

BELI 3 kotak MINERAL COFFEE
FREE satu mug comel!

Stok Very Limited!!..











  • Coffee lover
  • migrain
  • gastrik
  • nak slim
  • darah tinggi
  • kencing manis
  • sakit lutut
  • sembelit
  • resdung
  • allergy
  • stress
  • cepat letih dan mengantuk
  • many more





GET IT NOW!
Contact me for orders
marlindaramlee ~mar~
0176568680


Sunday, 24 November 2013

Mineral coffee

Now Mineral coffee hangat diperkatakan. Mineral coffee yang banyak khasiatnya if nak di compare kan dengan nescafe. Mineral coffee adalah satu-satunya coffee yang bersifat antioksida. Actually mar bukanlah  seorang 'coffee lover', dari kecil sampai sekarang mar memang tak minum any coffee. Nescafe memang jauh sekali.sebab kafein yang terlalu tinggi yang boleh menyebabkan migrain dan gastrik. Tapi dengan terciptanya mineral coffee ni, semuanya berubah. mar yang tak minum coffee ni, terus jadi suka and jadi coffee addicted.



Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.


Mineral Coffee ialah kopi pertama didunia di antara kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga. 


Fenomena menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.

salt?..garam kan masin, boleh ke masukkan dalam mineral coffee

Garam yang dicampur bersama mineral coffee adalah garam buluh bukannya garam biasa.


Mineral Coffee dan Garam Buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.


Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.

Tahukah kita?

Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah dan murah untuk dihasilkan.

Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyak penyakit berbahaya untuk jangka masa panjang seperti darah tinggi, strok dan banyak lagi.


KEBAIKAN Mineral coffee

  • Aroma kopi yang wangi daripada bijian kopi Robusta
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan
  • Meggalakan penyerapan kalsium & penggunaannya
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan

Siapakah yang BOLEH minum Mineral coffee?

  • Coffee LOVER
  • Coffee addicted
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit kencing manis
  • Resdung
  • Allergy
  • Migrain
  • Gastrik
  • Mudah letih dan mengantuk
  • ibu mengandung
  • orang yang nak slim
  • sembelit






Mineral Coffee tiada bahan pengawet, tiada gula dan tiada kolestrol


for more details, do contact/whatsapp me
  
Mar
0176568580


Tuesday, 5 November 2013

KAYA atau roti kaya

Menjadi KAYA itu IMPIAN semua orang. Kalau ada yang kata TIDAK, mar berani cakap dia tipu!. Cuma bezanya adalah sama ada dia mampu untuk menjadi kaya atau tidak. 
Dunia kita disuntik dengan   tanggapan Kaya itu jahat dan sesuatu yang sangat NEGATIF. Kenapa? kerana kita beranggapan kononya kaya ini lupa diri, terlalu keduniaan ataupun lupa akhirat dan sombong. Walhal dengan kekayaan kita boleh membantu orang yang susah sekaligus memberi banyak manfaat kepada ummah.
Tahukah kita, 10 orang pertama yang masuk islam ketika zaman Rasulullah adalah para sahabat yang KAYA RAYA. Antara yang terkenal seperti Umar al-khatab, Abu Bakar As-siddiq, Abdul Rahman bin Rauf, Usman bin Affan, Talha bin Ubaidullah, Saat bin Abu Waqqas, isteri Rasulullah sendiri Saidatina Khadijah dan ramai lagi.
Pada fikiran mar, dunia akan memandang pengaruh, pangkat, keturunan dan harta sebagai sesuatu kebesaran melebihi segalanya. Selepas para sahabat islam, mereka semua memanfaatkan segala apa yang mereka miliki bagi menyebar, memperkembangkan dan memperkuatkan islam.
Tidak salah untuk kita berkeinginan menjadi kaya dan menjadi suatu yang sangat benar dan baik jika kekayaan itu menjadi alat untuk kita menuju ke jannah. Dunia kan hanya satu perjalanan yang panjang, kita mencari seberapa banyak bekalan sebelum kita meninggal kelak.
Betapa luhurnya hati para sahabat dan isteri rasulullah yang kepergian mereka hanya ditinggalkan dunia dengan menjadi orang miskin yang tidak punya apa-apa kecuali Amal Jariah.


Pendapat mar, tidak salah untuk menjadi kaya, asalkan kita tahu menjadi seorang yang kaya mengikut syariat dalam islam. Kaya bukan bererti kita sombong dan bongkak, tetapi kaya akan buat kan kita akan rajin berusaha, tidak mengharapkan orang lain dan meminta-minta. Bila kita kaya, kita dapat banyak lebih membantu. Kita lebih banyak memberi daripada menerima.
Dalam islam juga kita harus menjadi kaya.
Contoh pada zaman nabi dulu, isteri Rasulullah Saidatina Khadijah seorang hartawan, usahawan yang berjaya, dermawan, dan jelitawan. Dan beliau juga menjadi kaya sebab beliau suka berniaga. Rezeki berniaga 9/10 datang nya daripada perniagaan. ;)


Love,
Mar

i'm back

Assalamualaikum

Hai semua , i'm back!
Setelah lama tak berblog. dah lama bersawang..hehe
byk kesilapan teknikal and berapa bulan tak ada laptop.
Maaf kan diri ku ini..
Sempena dengan tahun baru Maal Hijrah ni, kita buka buku baru dan tutup buku lama. InsyaAllah tahun baru nanti lebih bawa kepada kebaikan dan kejayaan. :)




Love,
Mar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...